Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Renovatie van de Baak is van start

Algemeen

HASSELT - De verbouwing van de Baak is in de afgelopen weken van start gegaan. Zondag 27 augustus kwam de gemeente voor het laatst bij elkaar in de ‘oude’ kerkzaal. Daar wordt nu hard gewerkt.

Nog steeds komt de gemeente bij elkaar in de Baak, maar de kerkzaal is tijdelijk anders ingericht. Een paar weken lang kunnen de kerkgangers niet plaatsnemen in de ‘kuip’ van de kerkzaal, omdat daar steigers staan. Die zijn nodig om de hoge ramen in de punt van het gebouw te demonteren en te vervangen. “Ik kan me wel voorstellen dat je met deze temperaturen gewoon de ramen uit de kerk haalt”, grapte de voorganger, dominee Arjan Oosterwijk, zondagmorgen.

Omdat de steigers op de normale plek van de stoelen staan, zijn die nu op een andere plek neergezet en is er een tijdelijk liturgisch centrum ingericht. Om bouwplaats en kerkzaal van elkaar te scheiden, hangt er achter dat tijdelijk liturgisch centrum een gordijn.
Over enkele weken gaan de steigers weer weg en kan de gemeente weer op de gebruikelijke manier plaatsnemen in de kerkzaal.

Maar dan is het werk nog niet klaar. Er komt een dakdekker en ook andere ramen van het gebouw worden vervangen. Uiteindelijk moet de verbouwing ergens in november afgerond worden.

Vanwege het vertrek van dominee Henk van Veldhuizen, enige tijd geleden, staat de pastorie leeg. Daar kunnen de kinderen nu ‘s zondags terecht voor kinderkerk en kindernevendienst.

Enrico Kolk