Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nelleke Beimers wordt predikant van Ichthuskerk Hasselt

Algemeen

HASSELT – Dominee Nelleke Beimers wordt op 16 juni verbonden aan de Ichthuskerk. Ze nam het beroep van die gemeente aan en gaat daar als parttime predikant aan het werk.

Sinds september 2022 was er een vacature voor een parttime predikant in de Ichthuskerk. Een beroepingscommissie startte in september 2023 met een zoektocht naar iemand die aansloot bij haar gemeente. 

“Er volgden intensieve, mooie, inspirerende ontmoetingen, met diverse predikanten, die, of door de landelijke kerk waren aangedragen, of door gemeenteleden waren genoemd, of die zelf contact opnamen. Uitgangspunt in al die gesprekken was de wens, met een nieuwe voorganger samen weer verder te kunnen bouwen aan het geloof en opbouw van de gemeente”, aldus de kerk in een persbericht over de nieuwe predikant. 

In deze zoektocht kwam de commissie uit bij, of zoals het verwoord werd: werden zij geleid naar een oude bekende, namelijk ds. Nelleke Beimers. “Zij had de gemeente in een moeilijke periode een jaar mogen ondersteunen en leiden. Op dit moment is zij als interim predikant verbonden aan de gemeente Dronten”, schrijft de Ichthuskerk. 

Met het uitbrengen van het beroep, dat inmiddels is aangenomen, kan de Ichthuskerk ook weer bouwen aan haar toekomst. 

Enrico Kolk