Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wim en Nelly ontmoetten elkaar op repetities van Stereo en zijn nu 50 jaar getrouwd

Algemeen

GENEMUIDEN - Wim en Nelly Paas-Hoekman zijn 50 jaar getrouwd. De repetities van mannenkoor Stereo bracht de twee bij elkaar. Wim was lid van het koor, dat destijds een LP ging opnemen. Daarvoor waren ook vrouwenstemmen nodig - een daar was Nelly er één van.

Wim, geboren in Tiendeveen, was jarenlang onderwijzer op de Johannes Calvijnschool in Genemuiden en werd later leraar wiskunde/natuurkunde in Kampen. Ook Nelly zat in het onderwijs; ze was kleuterleidster op kleuterschool Benjamin en werd later onderwijzeres op de Johannes Bogermanschool en de Maarten Lutherschool.

Het echtpaar woonde al hun huwelijksjaren in Genemuiden, op drie verschillende plekken. Ze kregen vijf zoons en twee dochters, inmiddels zijn er ook twintig kleinkinderen: tien meisjes en tien jongens.

Wim hielp in 1976 mee met de oprichting van het Hervormd Jeugdwerk. In 1977 was hij betrokken bij de oprichting van de plaatselijke afdeling van de Reformatorische Politieke Federatie (RPF) in Genemuiden. Voor die partij, die later opging in de ChristenUnie, zat hij van 1982 tot 1994 in de gemeenteraad. Ook zat hij van 1979-1980 in de kerkenraad van de Gereformeerde kerk en vervolgens tot 1989 in de destijds opgerichte Christelijke gereformeerde kerk (CGK). Ook was hij oprichter en voorzitter van de werkgroep preventie verslaving (WPV) en betrokken bij het jeugdwerk van de CGK.

Daar was ook Nelly bij betrokken. Zij deed vrijwilligerswerk bij het Hervormd Jeugdwerk en dat van de CGK. Ook was ze leidster bij en zat ze in het bestuur van de stichting Jeugdwerk Genemuiden. Ook was ze lid van de cliëntenraad van de Meente en deed ze bezoekwerk in het asielzoekerscentrum.

Samen voeren ze acties voor hun zoon Arjan, die met zijn gezin in Papoea Nieuw Guinea woont. Hij is daar namens Mission Aviation Fellowship (MAF) naartoe uitgezonden als piloot. Wim en Nelly zijn ook allebei vrijwilliger bij MAF in Teuge. Samen houden ze van fietsen in de natuur en werken in de tuin.

Ze hopen in juli een feest in besloten kring te vieren, maar kregen onlangs al wel bezoek van burgemeester Eddy Bilder. Hij feliciteerde hen met hun gouden huwelijksjubileum.

Enrico Kolk