Speelt Olympia'28 zich veilig?
Speelt Olympia'28 zich veilig? Foto: Wim Poelhekken

Zijn DESZ en Olympia’28 na zaterdag veilig?

Sport

ZWARTEWATERLAND - DESZ en Olympia’28 kunnen zich zaterdag zo goed als veilig spelen. Dan komt er voor beide teams een goed einde aan een roerig seizoen.

DESZ ontvangt Elim. Samen met De Weide strijden beide ploegen om de veilige plek acht in de competitie. DESZ won eerder dit seizoen in Drente en lijkt nu aan een gelijkspel genoeg te hebben om de tegenstander definitief achter zich te houden. Maar dan blijft het afwachten op de resultaten van De Weide en SVM.

Olympia’28 gaat op bezoek bij Creil-Bant. De polderploeg presteert dit seizoen verrassend sterk en won eerder deze jaargang eenvoudig van Olympia. Bij een zege lijkt de ploeg uit Hasselt definiitief zeker van lijfsbehoud. Bij een ander resultaat moet Olympia’28 nog uitkijken voor een plek in de nacompetitie.

Sportclub Genemuiden gaat zaterdag naar Haaksbergen voor een wedstrijd tegen HSC. De Tukkers spelen een sterke tweede seizoenshelft. In Genemuiden speelden beide ploegen gelijk. De groen-witten lijken uitgeschakeld voor de titelrace. Maar koploper RKAV Volendam gaat naar Hercules. Bij een verlies ligt de competitie toch weer volledig open, als Genemuiden althans weet te winnen bij HSC.