Bart Jan Brouwer vecht een duel uit.
Bart Jan Brouwer vecht een duel uit. Foto: Helmich Lubberts

Sportclub haakt even af na zeldzame nederlaag

(door Corné Schaart)

GENEMUIDEN - Het was even schrikken op sportpark de Wetering. De 1-2 thuisnederlaag van Sportclub Genemuiden tegen het Beverwijkse R.K.V.V. DEM kwam net zo onverwacht als ongelegen. Onverwacht omdat de laatste thuisnederlaag dateerde van 18 maart 2023 toen met 3-4 van Eemdijk werd verloren. Ongelegen omdat in de strijd om een mogelijk kampioenschap in de derde divisie Volendam nu een voorsprong van zes punten te pakken heeft op Sportclub Genemuiden.

De eerste tegenvaller voor de wedstrijd is al de afwezigheid van de geblesseerde spelverdeler Rutger Etten. De geblesseerde Rens van Benthem begint vanaf de bank. Desondanks begint Genemuiden best wel aardig aan de wedstrijd. Via Marc Magan en Mike Reuvers zijn de eerste twee kansen van de wedstrijd in de eerste tien minuten voor de groen witten uit Genemuiden.

Vrij snel is duidelijk dat de scherpte ontbreekt om de kansen om te zetten in een doelpunt. Die scherpte ontbreekt ook in de 12e minuut als twee Genemuider verdedigers zich op de achterlijn laten verrassen door DEM speler Raymond de Waard. Kinderlijk eenvoudig verovert hij de bal en speelt de vrijstaande Timo Wolters in die simpel de 0-1 binnenschiet.

Nadat Berwout Beimers geblesseerd het veld moet verlaten en wordt vervangen door Van Benthem valt in de 36e minuut zelfs de 0-2. Dit keer is Twan Verswijveren doeltreffend voor de Noord-Hollanders. Het gebrek aan scherpte uit zich eveneens in de onderlinge duels die de spelers met elkaar uitvechten. De spelers van Genemuiden zijn steeds een stapje te laat. Dit levert in de eerste helft gele kaarten op voor Jens Jurn Streutker, Bart Jan Brouwer en Matthias Breman.

In de tweede helft speelt Sportclub één op één. Aanvoerder Jens Jurn Streutker neemt de spitspositie in. De omzetting levert al snel de 1-2 op. Het is Rens van Benthem die kort na rust de 1-2 binnenschiet. Heel veel meer kansen levert het opportunistische spel van Genemuiden niet op. Met een schot op de lat is Magan nog het dichtst bij een doelpunt.

Trainer Rene van der Weij is kort na afloop van de verloren wedstrijd duidelijk in zijn commentaar. ”Wij waren gewoon heel erg slecht vandaag. En dat kwam niet omdat de tegenstander DEM zoveel beter is dan dat wij zijn. Gebleken is maar weer eens dat wij elke week 110% moeten geven. 90% zoals vandaag is voor ons tegen geen enkele ploeg in deze competitie genoeg."

Van der Weij gaat de wedstrijd deze week bespreken met zijn selectie. "We moeten even kijken in hoeverre we qua blessures ongeschonden uit de wedstrijd zijn gekomen. Etten was al geblesseerd en we moeten kijken of Beimers, Magan en Rick Doorn, die na een duel groggy was, zaterdag weer fit zijn. Voor nu even allemaal het hoofd schudden en zaterdag tegen ODIN dan staan we er wel weer", aldus de trainer.

Dat ODIN draagt overigens de rode lantaarn. De Noord-Hollanders hebben het hoofd al in de schoot geworpen. Zaterdag verloren ze met maar liefst 11-2 bij RKAV Volendam. Die ploeg staat nu alleen bovenaan.